Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Αποτελέσματα Ολομέλειας Μαρτίου

Ολομέλεια Μαρτίου

01.03.2016
Θέματα που συζητήθηκαν:





  1. Η συγκεκριμένη ολομέλεια ήταν διευρυμένη καθώς συμμετείχε η Πρωτοβουλία Κοζάνης για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες της Ειδομένης και το Αυτόνομο Στέκι του ΤΕΙ Κοζάνης και μια εκπρόσωπος από το Συντονιστικό των Αντιρατσιστικών Οργανώσεων στην Αθήνα.
  2. Δυνατότητα εκτύπωσης τετραδίων, έρευνα στο Βασιλόπουλο 0,50 ευρώ
  3. Δυνατότητα εκτύπωσης μπλουζών, έρευνα σε επιχείρηση εθελόντριας κόστος 2,50 ευρώ
  4. Λόγω του φόρτου εργασιών στην Λευκόβρυση ο απολογισμός δράσεων του 2015 μεταφέρεται για μετά τις αποκριές σε μια βραδιά παρέας.
  5. Απολογισμός Κυριακάτικου Καφενείου Μαρτίου
  6. Απολογισμός και αξιολόγηση της εμπειρίας από τη δράση μας για τη στήριξη των διερχόμενων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Λευκόβρυση
  7. Συζήτηση επί των συνεργασιών για το ίδιο θέμα, με τους φορείς και τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες.
  8. Το Συντονιστικό των Αντιρατσιστικών Οργανώσεων προετοιμάζει για αρχές Απριλίου παρέμβαση για το αίτημα των ανοιχτών συνόρων με πεζοπορία αλληλέγγυων από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Ειδομένη, ενώ την ίδια στιγμή θα κατέβουν αυτοκινούμενοι αλληλέγγυοι από χώρες της Ευρώπης με στόχο να βρεθούν οι δυο ομάδες στις δυο μεριές των συνόρων.
  9. Διοργάνωση παρέμβασης στην Κοζάνη το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η παρέμβαση θα περιλαμβάνει τη μετάφραση των αιτημάτων των προσφύγων και flyer, δημιουργία πανού στο δάπεδο όπου θα αποτυπώνονται τα «βήματα των προσφύγων», προσπάθεια δημιουργίας θεατρικού δρώμενου, θα υπάρχει μικροφωνική για μουσική και συνθήματα για σταμάτημα του πολέμου, ανοιχτά σύνορα και κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
  10. Επικοινωνία με ομάδες που μαγειρεύουν στην Ειδομένη για αποστολή αυγών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου