Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μετά από κάποια δημοσιεύματα νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε τις σκέψεις μας

Αρχικά να πούμε για άλλη μια φορά ότι ο χώρος της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης είναι ένας χώρος ανοιχτός σε άτομα και ιδέες. Φιλοδοξεί να είναι χώρος συναντήσεων, ζυμώσεων, αλληλοϋποστήριξης, ένας χώρος ζεστός και ανθρώπινος. Δεν ανήκει σε κανέναν προσωπικά, αλλά ταυτόχρονα ανήκει σε όλους.
Η φύση, ο τρόπος λειτουργίας και ο στόχος της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης είναι πέρα από οποιαδήποτε λογική διαχωρισμού ή κατηγοριοποίησης.
Όσοι συμμετείχαν στο παρελθόν με οποιοδήποτε τρόπο, όσοι  συμμετέχουμε ακόμα και σήμερα, αλλά και όσοι μελλοντικά θα θελήσουν με τον τρόπο τους να συνδράμουν, είναι άνθρωποι ξεχωριστοί, όπως μοναδικά ιδιαίτερος είναι ο κάθε άνθρωπος.
Συνεπώς, πιστεύουμε και σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα του καθενός, ακόμα περισσότερο όμως πιστεύουμε στη δυνατότητα ενός συνόλου ανθρώπων που συναντώνται, συναποφασίζουν και συμμετέχουν προσφέροντας χρόνο και διάθεση.
Γι αυτό το λόγο, δεν ξεχωρίζουμε συγκεκριμένα και επιλεκτικά πρόσωπα και ιδιότητες, αλλά ούτε κατατάσσουμε τους υπόλοιπους ανθρώπους σε αδιάφορους ή λιγότερο σημαντικούς.
Συμμετέχουμε στις όποιες δραστηριότητες σαν πρόσωπα και οντότητες απαλλαγμένοι από οποιεσδήποτε επαγγελματικές ή άλλες ταυτότητες. Πηγαίνουμε για να περάσουμε καλά σαν άτομα και σαν παρέες. Δεν έχουμε καλέσει ποτέ κανέναν «επίσημο» γιατί δεν έχουμε καλέσει ποτέ κανέναν «ανεπίσημο». Όποιος δεν μπορεί να απεκδυθεί την όποια του ιδιότητα μπορεί κάλλιστα αν θέλει να επισκεφθεί και να εκφραστεί σε ποικίλους άλλους χώρους.
Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης δεν είναι βήμα για κομματικές, οπαδικές ή άλλες απόψεις ούτε θέμα για πιασάρικα σχόλια και υπαινιγμούς. 
Δεν είμαστε προϊόν προς τέρψιν, δεν είμαστε φιλανθρωπικό γκαλά όπου παρευρέθησαν επώνυμοι και κάποιοι άλλοι. Έχουμε όλοι επώνυμα και δεν είμαστε ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι, ούτε "αρκετός κόσμος"…. Πόσο μάλλον «πολιτικό καφενείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου