Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Greenwave Festival 2014

Από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 18-21 Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου) στη Θεσσαλονίκη GreenWave Festival: μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή. Διοργανώνεται, τα τελευταία τρία χρόνια, από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης. Υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά πλήθους ανθρώπων που προσφέρουν τον χρόνο και την ενέργεια τους τόσο σε θέματα οργάνωσης και
σχεδιασμού, όσο και σε πρακτικότερα ζητήματα καθ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.
Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους κάθε Σεπτέμβριο, που ελεύθερα και αυτόνομα συνεταιρίζονται, συνδιαλέγονται, επικοινωνούν, δρουν και λύνουν τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης κλπ.
Η υποθήκευση του μέλλοντος των νέων, και κατ’ επέκταση όλης της χώρας, αποτελεί το κεντρικό θέμα του GreenWave2014, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Πάρκο (χώρος πρώην αναψυκτηρίων) απέναντι από τη ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη. Το φετινό GreenWave θέλει να στείλει το μήνυμα «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το μέλλον μας!».
Πώς, όμως, αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες αυτό το μέλλον που φτιάχτηκε γι’ αυτούς/ές, χωρίς αυτούς/ές; Ποια είναι η στάση τους στο πρόβλημα της ανεργίας και στην οικονομική απομόνωση; Ενδιαφέρονται για το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, κι αν ναι, πώς επιλέγουν να εκφράσουν την αντίθεση τους και να οργανώσουν την αντίσταση τους; Όλα αυτά κι άλλα πολλά θέλει να αναδείξει το GreenWave2014 κοινωνώντας σε όλους το μήνυμα πως «ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ το μέλλον μας!».

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες. Θα υπάρχουν επίσης παραγωγοί και μεταποιείς αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες, κατασκευαστές και εμπειροτέχνες.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας 2014».


Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου