Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Γιατί δεν αλλάζετε;

Αλλαγή, κοινή συνείδηση, ειρήνη, συνύπαρξη. Ο Κρισναμούρτι εξηγεί ότι η αλλαγή είναι μια επαναστατική πράξη που κρύβεται μέσα μας

«Οι άνθρωποι ζουν με τον ίδιο τρόπο εδώ και χιλιετίες. Γιατί δεν έχουν αλλάξει; Ποιες είναι οι συνέπειες; Αν δεν αλλάζετε, θα είστε φυλετικοί, εθνικιστές, αποσυνδεδεμένοι, απομονωμένοι. Γιατί παρ’ όλα αυτά που έχουμε περάσει, εξακολουθούμε να μην αλλάζουμε; Η άρνησή μας να αλλάξουμε έχει δεινά αποτελέσματα για το σύνολο της ανθρωπότητας. Οι πόλεμοι που μαίνονται διαρκώς είναι ένα από τα αποτελέσματα της προσωπικής-συνολικής αδιαφορίας μας απέναντι στην αλλαγή». Ο φιλόσοφος, συγγραφέας και ομιλητής Τζίντου Κρισναμούρτι επισημαίνει την ανάγκη για μια επανάσταση στην ψυχοσύνθεση του κάθε ανθρώπου και τονίζει ότι μια τέτοια επανάσταση δεν μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε εξωτερική οντότητα, είτε αυτή είναι θρησκευτική, πολιτική ή κοινωνική. Διότι η επανάσταση και η αλλαγή βρίσκονται μέσα μας.

Ο Τζίντου Κρισναμούρτι (11 Μαΐου 1895-17 Φεβρουαρίου 1986) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές και πνευματικούς δασκάλους όλων των εποχών. Δεν ανέπτυξε καμία φιλοσοφική θεωρία ή θρησκεία, αλλά μίλησε, κυρίως, για πράγματα που αφορούν όλους μας, για τα προβλήματα της ζωής μας στις σύγχρονες κοινωνίες, αλλά και για την ανάγκη του ανθρώπου να ελευθερωθεί από τα εσωτερικά του εμπόδια. Εξήγησε με μεγάλη ακρίβεια τους λεπτούς μηχανισμούς του νου και τόνισε την ανάγκη για στοχασμό και πνευματικότητα στην καθημερινή μας ζωή.

Πηγή: www.doctv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου