Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η ΚΡΟΥΣΗ στην Κοζάνη

Από τη συμμετοχή της Κρούση (ομάδα κρουστών) στο 4ο Φεστιβάλ Κόντρα στο Ρατσισμό και στον Κοινωνικό Αποκλεισμό...

Ποιά είναι όμως η ομάδα Κρουστών Κρούση;
Η ομάδα κρουστών «Κρούση» δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2010 από τον percussionist, δάσκαλο και μουσικοσυνθέτη Nik Tourbis.
Αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς που, μέσα από τον πειραματισμό με τα αφρικανικής προέλευσης djembe και τη μελέτη της ρυθμικής αγωγής, δημιουργούν εδώ και ενάμιση χρόνο original μουσικές συνθέσεις με την καθοδήγηση του Nik Tourbis. Η «Κρούση» πειραματίζεται τελευταία και με αφρικανικούς ρυθμούς και κομμάτια, χωρίς όμως να περιορίζει το εύρος των ενδιαφερόντων της σ’ αυτούς.
Η ομάδα στεγάζεται στο «εκτ6ς», στην Ορφανίδου 5 στη Θεσσαλονίκη, όπου φιλοξενούνται διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις και ομάδες.
Το ζητούμενο για την ομάδα είναι η εξερεύνηση και η απόλαυση της μουσικής, και η παράδοση στη ροή του ρυθμού, ώστε το μυαλό να πάρει τη θέση του και να γίνει το ζωτικής σημασίας θαυμαστό εργαλείο του σώματός μας. Να χάσει τα ηνία της εξουσίας, ερεθισμένο από τα παιχνίδια της μελωδίας, να πλάθει εικόνες και να σκαρώνει σενάρια για να βιώσουμε τη στιγμή ακόμη πιο μαγικά και έντονα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου