Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Και ο Παναθηναϊκός στο... κίνημα της μπανάνας!

Το κίνημα της… μπανάνας περιέγραψε μιλώντας στο Κόκκινο, ο εκπρόσωπος της FARE στην Ελλάδα, Αντώνης Δαλούκας.
Της Αλέκας Ζουμή

Το κίνημα της… μπανάνας περιέγραψε μιλώντας στο Κόκκινο, ο εκπρόσωπος της FARE στην Ελλάδα, Αντώνης Δαλούκας.

Θυμίζουμε ότι μετά την κίνηση του Ντάνι Αλβες να σηκώσει και να φάει μια μπανάνα που του πέταξε οπαδός στο ματς της Βιγιαρεάλ με την Μπαρτσελόνα, ξεκίνησε μια αυθόρμητη αντιρατσιστική καμπάνια με την συμμετοχή δεκάδων ποδοσφαιριστών, γενικότερα αθλητών αλλά και απλών πολιτών μέσω διαδικτύου και social media.

«Μέσα από μία πολύ αυθόρμητη κίνηση ενός ποδοσφαιριστή, έχει δημιουργηθεί μέσα σε ελάχιστες ώρες η μεγαλύτερη αντιρατσιστική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ. Το εντελώς αυθόρμητο είναι και το πιο ωραίο. Εχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κίνημα που υποστηρίζεται από τα μεγαλύτερα ονόματα ποδοσφαιριστών από όλο τον κόσμο», τόνισε αρχικά.

Αναφερόμενος στην ελληνική ανταπόκριση , ο Αντώνης Δαλούκας υποστήριξε πως γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει ανάλογη «κινητοποίηση» μέσω των ελληνικών ομάδων… «Δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτόν τον τρόπο αντίδρασης στην Ελλάδα. Καλό θα είναι να πάρουν θέση ποδοσφαιριστές και κυρίως των μεγάλων ομάδων που κατά καιρούς έχουν πέσει θύματα ρατσιστικών επιθέσεων».

Να σημειωθεί πως λίγες ώρες μετά, υπήρξε ανάλογη κίνηση από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» φωτογραφήθηκαν με μπανάνες, στηρίζοντας το διαδικτυακό κίνημα «είμαστε όλοι μαϊμούδες».
Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ελληνικές ομάδες.

αναδημοσίευση από: http://stokokkino.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου