Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Εκδρομή του Περιαστικού Λαχανόκηπου στα Χάνια Πηλίου

Σύμφωνα με την απόφαση που πήραμε στις τελευταίες μας συνελεύσεις, προγραμματίζουμε εκδρομή των παραγωγών και των μελών του 1ου Περιαστικού Λαχανόκηπου Κοζάνης.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 11-12-13 Μαΐου, σε καταφύγιο στα Χάνια Πηλίου. Δείτε εδώ: http://panvolou.blogspot.gr/2008/02/blog-post_20.html
Η τιμή που πήραμε είναι 10,00 ευρώ το άτομο τη βραδιά, ενώ θα έχουμε τη δυνατότητα εκεί να χρησιμοποιήσουμε την κουζίνα του καταφυγίου, για να μαγειρέψουμε. Αυτό το γεγονός πέρα από την όμορφη διαδικασία της συλλογικής κουζίνας, θα μειώσει επιπλέον και το κόστος της διαμονής μας, για π.χ. αν βάλουμε άλλα 10,00 ευρώ το άτομο, σε ένα κοινό ταμείο, και για τις τρεις ημέρες, θα μπορούμε να αγοράσουμε ότι χρειαστούμε από προμήθειες (λάδι, τρόφιμα, μπαχάρια, λαχανικά κ.α.) συν το γεγονός ότι μπορούμε να φέρουμε και δικά μας σπιτικά πράγματα (πίτες, κέικ κ.α.).
Η πρόβλεψη της διατροφής μας, θα γίνει σύμφωνα με τις διατροφικές συνήθειες των μελών που θα συμμετέχουν π.χ. χορτοφάγοι κ.α.
Για επιπλέον μείωση του κόστους, θα ταξιδέψουμε παρέα με τα αυτοκίνητα μας, όπου σε ένα αυτοκίνητο θα μπουν περισσότερα άτομα, για μείωση των εξόδων μετακίνησης.
Στην εκδρομή θα έχουμε τη δυνατότητα εξορμήσεων και περιπάτων στο βουνό, για όσες/ους φυσικά το επιθυμούν και μπορούν.
Παράλληλα, εφόσον το επιθυμούμε θα ήταν σκόπιμο να προγραμματίσουμε κάποιες οργανωμένες συζητήσεις σε θέματα που αφορούν και άπτονται της λειτουργίας του λαχανόκηπου (διατροφική κυριαρχία, δημόσιοι χώροι κ.α.), αλλά και θέματα που αφορούν στα θέματα που διαπραγματεύεται η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης συνολικότερα (ανθρώπινα δικαιώματα, δυναμική ομάδας, συμμετοχή κ.α.) δοσμένα μέσα από έναν πιο βιωματικό τρόπο εκπαίδευσης.
Περισσότερες λεπτομέρειες που θα αφορούν στον εξοπλισμό μας και στο τι θα πρέπει να έχουμε μαζί μας, θα σταλούν σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.
Προτεραιότητες στις συμμετοχές θα δοθούν ως εξής:
1.      Πρώτα τα μέλη του λαχανόκηπου και οι δικοί τους άνθρωποι.
2.      Στη συνέχεια μέλη της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
3.      Τέλος, άνθρωποι που έχουν ενδιαφέρον για την εκδρομή, χωρίς να είναι απαραίτητα μέλη του λαχανόκηπου ή της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
Αυτό που έχουμε να κάνουμε σε πρώτη φάση είναι να συμπληρώσουμε την επισυναπτόμενη φόρμα και να την αποστείλουμε έως 30 Απριλίου στο email: infokoz@arsis.gr.

(κάντε λήψη του αρχείου, ώστε να ανοίξει το word)

Θα ήταν πολύ βοηθητικό να βοηθήσουμε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε Η/Υ να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τις φόρμες τους.


Ραντεβού στο βουνό………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου