Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα για το πρωινό των παιδιών

Μια νέα δράση της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης ξεκινά σε συνεργασία με τα Πολυκαταστήματα Τροφίμων «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» και «CITY MARKET», η οποία έρχεται να απαντήσει σε ένα σημαντικό και ιδιαίτερα ευαίσθητο πρόβλημα.
Τόσο η εμπειρία των τελευταίων ετών, όσο και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από σχολεία και εκπαιδευτικούς μαρτυρούν ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό παιδιών που στερούνται όχι μόνο τα απαραίτητα για μια απρόσκοπτη σχολική φοίτηση, αλλά και τα απαραίτητα για την επιβίωση τους.
Οι κατά καιρούς εξαγγελίες για την πολυπόθητη μέριμνα του κράτους για τη στήριξη των μαθητών, οι οικογένειες των οποίων δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και για την εξασφάλιση γευμάτων στα σχολεία, παραμένουν, μέχρι και σήμερα εξαγγελίες.
Από την άλλη μεριά, η συγκέντρωση και η διανομή τροφίμων από φορείς και συλλόγους αγνοεί συνήθως τις ανάγκες των παιδιών, καθώς τα καλάθια των πολυκαταστημάτων τροφίμων γεμίζουν με μακαρόνια, ρύζι, όσπρια και γενικά τα απαραίτητα για το γεύμα μιας οικογένειας.
Τι γίνεται όμως με το πρωινό των παιδιών;
Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που φτάνουν νηστικά στο σχολείο;
Μέχρι, λοιπόν, το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στα παιδιά, κινητοποιούμαστε και προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα δίχτυ προστασίας, με στόχο να μην υπάρχει, στη μικρή μας κοινωνία, κανένα παιδί που φτάνει νηστικό στο σχολείο.
Σήμερα, ξεκινά η πρώτη δράση αυτής της προσπάθειας.
Από σήμερα, μπορείτε να βρείτε ειδικούς χώρους συγκέντρωσης των απαραίτητων ειδών για το πρωινό ενός παιδιού στα τοπικά πολυκαταστήματα τροφίμων:
«ΓΑΛΑΞΙΑΣ» (Π. Μελά 36, Π. Χαρίση 54, Ι. Τράντα 39 και Δημοκρατίας 39)
«CITY MARKET» (Κ. Παλαιολόγου 1)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: οδός Αγίου Χριστοφόρου 6, στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

Διότι, το πρωινό είναι το καλύτερο γεύμα της ημέρας!!!
Διότι, η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου