Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Συλλαλητήρια για την Υγεία την Πέμπτη 14 Μάη από εργατικά σωματεία και φορείς

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα των νοσοκομείων Κοζάνης «Μαμάτσειο» και Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς, την Πέμπτη 14 Μάη.
Στην Κοζάνη το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και διοργανώνεται από το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, το Σωματείο Γουνεργατών και Γουνεργατριών Σιάτιστας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης.
Στην Πτολεμαΐδα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και διοργανώνεται από το ΣΕΕΕΝ, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εορδαίας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΙΚΑ και από το Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας (μέλος της ΟΓΕ).
Καταγγέλλουν ότι η συνεχής μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε απελπιστικά όρια τόσο τη στελέχωση του Νοσοκομείου, όσο και σε ελλείψεις του απαραίτητου εξοπλισμού και υλικών, που διαμορφώνουν επικίνδυνες συνθήκες για την παροχή υπηρεσιών Υγείας, τραγικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που καταβάλλει καθημερινά υπερπροσπάθεια για να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.
Καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, τη νεολαία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια.
Καλούν το λαό της περιοχής να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της Υγείας και Πρόνοιας. Αγωνιστικά να διεκδικήσει:
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Να καταργηθεί το αίσχος των εργολαβιών στα νοσοκομεία.
Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές ασθενών στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.
Χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
ΟΧΙ στο πέρασμα αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες.
Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται από εφημερίες, υπερωρίες σε γιατρούς και το προσωπικό.
Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.


Αναδημοσίευση από: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου